"In slujba educatiei continue!"  
Photo Gallery

Proceduri introductive

Argumentare

Pentru unii copii, prima despartire de familie poate fi traumatizanta. Copiii mici nu pot conceptualiza certitudinea ca parintii lor se vor intoarce. De aceea, este estential ca primii pasi in scolarizare sa se faca cu mare atentie. Fiecare copil merita un inceput pozitiv in educatia lui. Ei ar trebui sa paraseasca sala de clasa, dorindu-si sa se intoarca. O politica de introducere este necesara astfel incat procedura sa fie clara pentru toata lumea.

Procedura

Clasa Roz: Inainte de inceperea scolii, va fi oferita parintilor o vizita optionala la domiciliu. Aceasta implica doi membri ai personalului scolii, dintre care unul va fi invatatorul clasei. Acestia vor lua cu ei un cos cu jucarii din clasa si il va incuraja pe copil sa se joace cu acestea. Scopul vizitei la domiciliu este de a-l face pe copil sa se simta confortabil, permitand intalnirea cu profesorul intr-un cadru familiar, cu unul sau ambii parinti prezenti, si pentru a face tranzitia de acasa spre clasa mult mai usoara.

Clasele Portocaliu si Verde: Copiii, care urmeaza sa inceapa primul an in luna septembrie, sunt invitati sa viziteze scoala alaturi de parintii lor in luna iunie. Ei vor putea sta in clase aproximativ o ora astfel incat copilul si parintele sa se familiarizeze cu clasa si activitatile si sa se intalneasca cu viitori profesori. In timpul acestei vizite, parintii vor alege programul pentru copilul lor.

Prima zi de scoala a copilului tau

In prima zi, parintele isi poate aduce copilul la scoala, sta cu el aproximativ 5-10 minute si apoi il lasa singur in clasa pentru 30 de minute. Parintele ar trebui sa fie pregatit in aceste 30 de minute si sa se intoarca imediat. Daca totul se desfasoara bine:

In a doua zi de scoala, parintele va aduce copilul la ora stabilita si il va lasa in clasa pentru o ora. Parintele ar trebui sa fie pregatit in aceasta ora. Daca copilul a fost nelinistit in prima zi, va ramane tot pentru 30 de minute.

Dupa doua zile de introducere, copilul ar trebui adus in clasa la ora sugerata de scoala si lasat cu profesorul. Parintele trebuie sa se asigure ca numarul de telefon lasat la scoala este corect astfel incat sa fie contactati daca copilul devine agitat. Este de asteptat ca copilul sa stea aproximativ doua ore pe zi in  prima saptamana, dar acesta variaza de la copil la copil. Profesorii ii vor indruma cu privire la ce ar trebui sa faca fiecare copil. Deoarece au foarte multi ani experienta in solutionarea copiilor in scolarizare, va recomandam ca aceste indrumari sa fie urmate.

Participarea regulata este esentiala in a-i ajuta pe copii sa se stabilizeze. Dupa cateva absente este normal pentru copii sa faca cativa pasi inapoi.

Copiii care frecventeaza scoala in timpul anului ar trebui sa urmeze aceeasi pasi de introducere: o vizita anterioara cu parintii, apoi o scurta vizita fara parinti, inainte de cresterea timpului in ritmul copilului. Intrucat fiecare copil vine la scoala cu experiente diferite, niveluri de dezvoltare diferite, niveluri de incredere diferite etc., timpul de acomodare in scoala poate varia de la copil la copil.

Ar fi de ajutor daca copilului ii este dat mesajul potrivit: incurajari pozitive, asigurarea ca parintele sa va intoarce. In cazul in care copilul nu s-a acomodat pe parcursul unei saptamani, parintele va fi anuntat si sfatuit in legatura cu modalitatile de acomodare a copilului cu noul mediu.

Calendar Evenimente

Calendar Evenimente

Galerie Foto

Date de contact