"In slujba educatiei continue!"  
Photo Gallery

Curriculum primar

Prezentarea generala: La Scoala Primara de la InSPE utilizam Curriculum-ul Britanic. Acesta ofera un curriculum coerent, flexibil si relevant care asigura copiilor o dezvoltare a calitatilor, cunostintelor si abilitatilor de care vor avea nevoie sa se descurce in viata, invatand si muncind, acum si in viitor. Exista 8 zone diferite ale programei, iar in clasele primare active sau „interactive” invatarea este practicata. Acest lucru este adesea vazut in diverse teme care sunt predate si care permit predarea si invatarea interdisciplinara sa aiba loc. Cele 8 arii curriculare diferite sunt :

 • Arta Expresiva
 • Sanatate fizica si emotionala
 • Limbi straine
 • Matematica
 • Educatie religioasa si sociala
 • Stiinte
 • Studii sociale
 • Tehnologie

Scopul programei este incapsulat in patru capacitati si aceste obiective sunt de a permite fiecarui elev sa fie:

 • un elev de succes
 • o persoana increzatoare
 • un cetatean responsabil
 • un contributor eficient

La InSPE credem ca cele patru capacitati enumerate mai sus sunt extrem de importante pentru obiectivul nostru de a crea elevi care progreseaza mereu si sunt motivati. Programa este structurata pentru a permite elevilor sa lucreze la nivelul lor specific - ceea ce simtim este important. Profesorii vor analiza mai multe teste scrise, desene, proiecte, spectacole si prezentari care ii vor ajuta sa evalueze nivelul la care lucreaza elevii. Aceste evaluari sunt verificate impotriva rezultatelor si a experientelor specfice, iar aceasta informatie este folosita atat pentru a inspira lectiile viitoare, cat si pentru a fi inmanate parintilor. In mod normal, acest lucru se face prin intermediul rapoartelor, de doua ori pe an, care sunt date in noiembrie si in iunie si discutate in timpul intalnirilor parinte/profesor.

Curriculum-ul pentru Excelenta - Niveluri si structura

Progresul elevilor pe perioada scolii se bazeaza in primul rand in ce clasa invata. Acest lucru poate fi trasat asa cum este aratat mai jos.

Cum arata nivelurile claselor la gradinite, scoli primare si secundare

Acesta este un ghid simplificat despre cum se vor deplasa elevii intre niveluri (si diferite discipline) in functie de ritmul fiecaruia. De exemplu, un elev poate fi in clasa Primara 4, dar daca el progreseaza rapid, cel mai probabil va merge la un nivel superior inaintea altor colegi de clasa. Acelasi lucru este valabil si pentru un elev in clasa Primara 2 care are nevoie de sprijin si ajutor suplimentar, prin urmare, el lucreaza la un nivel mai scazut.

Natura tranzitorie a multora dintre familiile noastre, si implicit al copiilor nostri, le cere sa fie capabili sa se adapteze atat la schimbarile de la scoala, cat si la cele din viata. Prin urmare, este extrem de important ca ei sa aiba abilitati si cunostinte pentru a fi in masura sa treaca cu succes peste aceste schimbari si sa continue, tot cu succes, procesul de invatare. Programa si proiectarea ei se potrivesc perfect elevilor care pot fi la scoala doar pentru o perioada scurta de timp, dar si celor care vor petrece cea mai mare parte a educatiei lor in clasele primare. Elevii care au absolvit invatamantul primar la InSPE au trecut cu succes si cu usurinta catre scolile secundare, atat in unitatile de invatamant din Romania cat si cele din strainatate.

Calendar Evenimente

Calendar Evenimente

Galerie Foto

Date de contact